dc.description.abstract |
Η πτυχιακή Εργασία σποροπαραγωγή και νέες τεχνολογίες αποτελείται από πέντε κεφάλαια και αναφέρεται στην βασική γνώση της τεχνολογίας του Internet of Things (IoT) σε σχέση με την εξέλιξη της σποροπαραγωγής. Νέες τεχνολογίες αναπτύσσονται για να καλύψουν τις αυξανόμενες απαιτήσεις ενός καινούριου ψηφιακού κόσμου, όπου όλες οι συσκευές είναι στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους, αποτελώντας μέρος ενός ΙοΤ οικοσυστήματος. Η σποροπαραγωγή αποτελεί μία εξειδικευμένη προσέγγιση διαχείρισης της αγροτικής δραστηριότητας, η οποία αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες αλλά και την επιστημονική γνώση, με στόχο την σωστή λήψη αποφάσεων με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον.
Το 1ο κεφάλαιο η σποροπαραγωγή, περιλαμβάνει τις κατηγορίες των σπόρων, τον σπόρο βελτιωτή (breeders seed), τον προβασικό σπόρο (pre-basic seed), τον βασικό σπόρο (basic seed), τον σπόρο 1ης γενιάς αναπαραγωγής (εγγυημένος σπόρος/πιστοποιημένος), τον σπόρο 2ης γενιάς αναπαραγωγής (πιστοποιημένος σπόρος), τον σπόρο πιστοποιημένο ως «standard seed» (κανονικός σπόρος), τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι σπόροι σποράς, καθώς και οι αγροί στους οποίους θα πραγματοποιηθεί σποροπαραγωγή, την παραγωγή σπόρων στα αυτογονιμοποιούμενα φυτά, την παραγωγή σπόρων στα σταυρογονιμοποιούμενα φυτά, και την συγκομιδή σπόρων. Το 2ο κεφάλαιο αναφέρεται στους μετασυλλεκτικούς χειρισμούς που γίνονται στους σπόρους σποράς, στον καθαρισμό των σπόρων, στην αποθήκευση των σπόρων, και στον ποικιλιακό έλεγχο. Το 3ο κεφάλαιο αναφέρεται στην ευφυή γεωργία και στις νέες τεχνολογίες, με μια εισαγωγή και τον ορισμό της.
Το 4ο κεφάλαιο αναφέρεται στο διαδίκτυο των πραγμάτων στην ευφυή γεωργία, στα οφέλη από την χρήση IoT τεχνολογιών στις τεχνολογίες και τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην ευφυή γεωργία, στις προηγμένες γεωργικές πρακτικές, στον κύριο εξοπλισμό των τεχνολογιών που εφαρμόζεται, στην συνδεσιμότητα σε αγροτικές περιοχές, στις εφαρμογές της τεχνολογίας ασύρματων αισθητήρων, στις μελέτες περιπτώσεων IοT, στην αυτοματοποιούμενη άρδευση, στους αυτοματισμούς των θερμοκηπίων, στη διαχείριση των καλλιεργειών και στην ασφάλεια της γεωργικής εκμετάλλευσης. Στο 5ο Κεφάλαιο αναφέρονται παραδείγματα εφαρμογής των νέων τεχνολογιών στη γεωργία και την εφαρμογή τους στις ευρωπαϊκές χώρες. |
el |