Επιτομή:
Στο πρώτο κεφάλαιο της παρούσας μελέτης παρουσιάζεται η σχιζοφρένεια ως έννοια. Γίνεται ιστορική αναφορά του όρου, παρουσιάζονται τα αίτια, οι μορφές και τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας. Παρατίθενται επίσης στατιστικά στοιχεία.
Το δεύτερο κεφάλαιο εστιάζει στην σχιζοφρένεια στην παιδική ηλικία. Γίνεται συσχετισμός με τον αυτισμό και παρουσιάζονται κοινά και διαφορετικά στοιχεία. Επίσης, γίνεται παρουσίαση της ζωής του παιδιού με σχιζοφρένεια και της οικογένειας.
Στο τρίτο κεφάλαιο αναλύονται οι θεραπευτικές μέθοδοι της παιδικής σχιζοφρένειας. Συγκεκριμένα, αναλύονται οι φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές μέθοδοι, καθώς και οι οικογενειακές και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις.
Στο τέταρτο κεφάλαιο αναλύεται η νοσηλευτική παρέμβαση στην παιδική σχιζοφρένεια. Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στην νοσηλεία στο νοσοκομείο και ο ρόλος και οι ευθύνες του νοσηλευτή. Στο ίδιο κεφάλαιο παρουσιάζεται και μελέτη περίπτωσης.
Το πέμπτο κεφάλαιο συνοψίζει τα ευρήματα της έρευνας και παρουσιάζει προτάσεις και προοπτικές αναφορικά με την παιδική σχιζοφρένεια. Τα συμπεράσματα των ερευνών για τη σχιζοφρένεια είναι ενθαρρυντικά και δικαιολογούν τη διεξαγωγή επιπλέον πρωτογενών ερευνών.