Επιτομή:
Εδώ και μια δεκαετία, διανύουμε μια περίοδο μετάβασης , από την εποχή της βιομηχανίας, στην εποχή της κοινωνίας της πληροφορίας. Η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας , έφερε συνεχείς και τεράστιες αλλαγές στις μορφές της αγοράς της οικονομίας, αλλάζοντας και την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων και οδηγώντας τες στην αναζήτηση νέων μορφών αποδοτικότητας , μέσα από την τεχνολογία και την πληροφορία, ώστε να καταστούν ανταγωνιστικότερες στο παγκόσμια μεταβαλλόμενο περιβάλλον .
Η πληροφορία και η ταχύτητα διακίνησής της, είναι η επανάσταση στην τεχνολογία της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών . Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και συναλλαγές μέσω της χρήσης του internet, επεκτείνουν και διευκολύνουν καθημερινά τις δυνατότητες των επιχειρήσεων να βελτιώσουν την θέση τους σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, μηδενίζοντας αποστάσεις , και προβάλλοντας τις λειτουργίες τους , σε μια αγορά χωρίς σύνορα .
Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών , πληροφοριών και επικοινωνίας, η ύπαρξη νέων εφαρμογών και δυνατοτήτων από το διαδίκτυο και τα νέα Λογιστικά Πληροφοριακά Συστήματα, επιτρέπουν την πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά , και αποτελούν σημαντικά συστατικά της εξέλιξης της επιχειρηματικότητας.
΄Αρα, η επένδυση στην κατάρτιση και εκπαίδευση του ηλεκτρονικού Eπιχειρείν , είναι μια θεμελιώδη και προστιθέμενη αξία για κάθε επιχείρηση, που της δίνει την δυνατότητα, να έχει πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο αγοράς.
Στην εργασία μας , θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τους ευέλικτους τρόπους συναλλαγής και τους τρόπους πρόσβασης στην πληροφορία , χωρίς τους κινδύνους που ελλοχεύει η χρήση του internet , δίνοντας την ευκαιρία σε επιχειρήσεις να αναπτύξουν τον εμπορικό τους κύκλο , (από την προμήθεια πρώτων υλών , δικτύωσης και διακίνησής τους στην αγορά ως το τελικό σημείο κατανάλωσης) ,χωρίς ιδιαίτερο κόστος .