Επιτομή:
Σκοπός αυτής της εργασίας είναι η ανάλυση της πορείας της αποτύπωσης ενός από τα μεγαλύτερα θέατρα της Ελλάδας, του Άργους, ξεκινώντας με την εξοικείωση χρήσης γεωδαιτικών σταθμών μέχρι τη σύνθεση των σχεδίων κάτοψης και τομής με το σχεδιαστικό πρόγραμμα Αutocad.
Aρχικά, κύρια αναφορά γίνεται στην ιστορική αναδρομή της εξέλιξης των τοπογραφικών οργάνων που χρησιμοποιήθηκαν για τη λήψη μετρήσεων, της αρχιτεκτονικής των αρχαίων ελληνικών θεάτρων γενικότερα, αλλά και της περιοχής μελέτης μας. Στη συνέχεια, αναλύονται γενικές έννοιες της Τοπογραφίας σχετικά με τις τοπογραφικές αποτυπώσεις αρχαιολογικών χώρων και τη σημασία αυτών στην ανάπτυξη στρατηγικών ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε λαού.
Τέλος, περιγράφονται λεπτομερώς τα δύο στάδια της μελέτης αποτελούμενα από τις εργασίες πεδίου, δηλαδή τις επί τόπου αναγνωρίσεις, εφαρμογές και μετρήσεις και τις εργασίες γραφείου που αφορούν τους υπολογισμούς και την παρουσίαση των σχεδίων σε ηλεκτρονική μορφή με σκοπό την εξαγωγή συμπερασμάτων για την αξιοπιστία, ακρίβεια και ταχύτητα της διαδικασίας.