Επιτομή:
Στο πρώτο κεφάλαιο έγινε μια αναδρομή στο θέμα του αθλητισμού και της βίας στην Αρχαία Ελλάδα, στο άθλημα του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Επίσης δίνεται ο ορισμός και ορίζονται οι μορφές επιθετικότητας στον αθλητισμό ενώ αναφέρονται και οι θεωρίες επιθετικότητας και βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό.
Στον δεύτερο κεφάλαιο με τίτλο «Ευθύνη Πολιτείας ΜΜΕ και Αθλητών για την Βία στα Γήπεδα» γίνεται αναφορά στην παρακμή του αθλητικού ιδεώδους από την Αρχαιότητα και στα αίτια που το συνοδεύουν, κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά. Αναλύεται η διαντίδραση της θεαματικοποίησης της βίας και αναλύεται το φαινόμενο του χουλιγκανισμού.
Στο τρίτο κεφάλαιο της πτυχιακής αναλύονται οι τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου και συγκεκριμένα παρατίθενται οι προϋποθέσεις καλλιέργειας του αθλητικού ιδεώδους.
Στη συνέχεια στο τέταρτο κατά σειρά κεφάλαιο αναλύεται η έννοια του όρου ντοκιμαντέρ, η ιστορική αναδρομή, η αξιολόγηση, τα είδη και η δομή ντοκιμαντέρ, ενώ παρουσιάζονται και τα πέντε καλύτερα είδη αθλητικών ντοκιμαντέρ.
Τέλος στο πέμπτο κεφάλαιο ναλύεται το πώς γίνεται η εύρεση των κατάλληλων ανθρώπων για την πραγματοποίηση του ντοκιμαντέρ, παραθέτω τις ερωτήσεις που τους εγιναν, αλλά κι ο τόπος πραγματοποίησης των γυρισμάτων. Αναλύεται η μέθοδος του σεναρίου, το production, ο χειρισμός των τεχνικών μερών (κάμερας, μικροφώνου). Τα είδη των πλάνων, ο ήχος της αφήγησης, το post production, τα εργαλεία υποστήριξης, ο σχεδιασμός τίτλων αρχής-τέλους και τα animation λεζάντας.