Επιτομή:
Στην παρούσα εργασία στο πρώτο μέρος της διερευνήθηκε η δυνατότητα του GPS-RTS στη μελέτη ταλαντώσεων ως προς την ακρίβεια προσδιορισµού του εύρους και της συχνότητας ταλάντωσης και το διάστηµα των συχνοτήτων που μπορούν να καταγραφούν.
Συμπερασματικά, οι μέθοδοι επίγειων αλλά και δορυφορικών μεθόδων µπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση των ταλαντώσεων/μετακινήσεων των εύκαμπτων κατασκευών, ενώ µε βελτίωση των διατάξεών τους και των λογισµικών τους µε στόχο να αντιµετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, αναµένεται ακόµα καλύτερη ακρίβεια.
Επίσης στο δεύτερο μέρος αναφερόμαστε στην αναγκαιότητα της γεωδαιτικής παρακολούθησης των ηφαιστείων. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση EDM και GPS.Επιπλέον θα δούμε την ιστορία των γεωδαιτικών μετρήσεων που έχουν λάβει χώρα στη Σαντορίνη. Οι μετρήσεις αυτές έχουν γίνει σε διάφορους περιόδους με συστήματα EDM και GPS.Ακολούθως αναφέρεται η καθημερινή παρακολούθηση του ηφαιστείου από το ΙΜΠΗΣ και το UNAVCO, από την οποία αντλούνται συνεχώς νέες πληροφορίες σχετικά με τη δυναμική του ηφαιστείου.