Επιτομή:
Στόχος αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι να παρουσιάσει αφενός τις διάφορες μεθόδους εκπαίδευσης των σπουδαστών και αφετέρου να προτείνει μεθόδους εκπαίδευσης των σπουδαστών φυσικοθεραπείας στο μάθημα της μαιευτικής παράλυσης.
Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στην ιατρική εκπαίδευση και στις θεωρίες που έχουν οικοδομηθεί, όπως είναι ο κοινωνικός εποικοδομητισμός, η βιωματική μάθηση και οι κοινότητες πρακτικής .
Στο δεύτερο κεφάλαιο σχολιάζεται ο σχεδιασμός του προγράμματος εκπαίδευσης των σπουδαστών, οι παράγοντες που επηρεάζουν την διδασκαλία και γενικότερα την μάθηση. Επίσης παρουσιάζονται δύο μοντέλα στα οποία στηρίζονται τα μοντέλα εκπαίδευσης, τα οποία είναι το μοντέλο PRISMS και το μοντέλο SPICES.
Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι διάφορες τεχνικές διδασκαλίας που εφαρμόζονται στα πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο και σχετίζονται με την εκπαίδευση στο χώρο της υγείας.
Στο τέταρτο κεφάλαιο προτείνονται τρείς μέθοδοι εκπαίδευσης για την μαιευτική παράλυση σύμφωνα με τα άρθρα που προέκυψαν από την αναζήτηση και τον σχολιασμό του τρίτου κεφαλαίου. Ακόμη προτείνονται τρόποι κατανόησης και αξιολόγησης που ενσωματώνουν τον βιωματικό τρόπο μάθησης, την συνεργατικότητά και την κριτική ικανότητα των σπουδαστών φυσικοθεραπείας.
Τέλος παρουσιάζονται τα συμπεράσματα της πτυχιακής εργασίας και τα ερωτήματα που προκύπτουν για περαιτέρω έρευνα.