Επιτομή:
Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας ήταν η διερεύνηση της επίδρασης που έχει η μη-ιοντίζουσα ακτινοβολία, στον ανθρώπινο οφθαλμό. Στόχος της εν λόγω πτυχιακής είναι η εννοιολογική και περιγραφική προσέγγιση της μη-ιοντίζουσας ακτινοβολίας, οι πηγές απ’ όπου εκπέμπεται η συγκεκριμένη ακτινοβολία και η επιπτώσεις της στον άνθρωπο.
Για την επίτευξη των παραπάνω, η πτυχιακή εργασία, χωρίστηκε σε πέντε κεφάλαια. Στο 1ο κεφάλαιο, παρουσιάζεται ο ανθρώπινος οφθαλμός και περιγράφεται η ανατομία, η φυσιολογία και η οπτική του λειτουργία. Στο 2ο κεφάλαιο, προσδιορίζεται εννοιολογικά η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και συγκεκριμένα, το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, η ιοντίζουσα ακτινοβολία και η μη-ιοντίζουσα ακτινοβολία. Στο 3ο κεφάλαιο ερευνώνται οι πηγές (φυσικές και μη) της μη-ιοντίζουσας ακτινοβολίας και οι ανθρώπινες δραστηριότητες απ όπου πηγάζει η μη-ιοντίζουσα ακτινοβολία. Το 4ο κεφάλαιο διερευνώνται οι επιπτώσεις μη-ιοντίζουσας ακτινοβολίας στον άνθρωπο. Αναλυτικότερα, ερευνώνται οι θερμικές και μη-θερμικές επιδράσεις της και παρουσιάζονται οι επιπτώσεις στον άνθρωπο της κάθε μίας μη-ιοντίζουσας ακτινοβολίας ξεχωριστά. Στο 5ο και τελευταία κεφάλαιο, παρατίθενται οι κανονισμοί προστασίας από την μη-ιοντίζουσα ακτινοβολία σύμφωνα με το Ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο και τα διεθνή όρια ασφαλείας.
Τέλος, παραθέτονται τα συμπεράσματα που προκύπτουν έπειτα από την βιβλιογραφική ανασκόπηση του θέματος, και αναφέρονται οι βιβλιογραφικές αναφορές που χρησιμοποιήθηκαν για την διεκπεραίωση της εργασίας.