Επιτομή:
Η παρούσα πτυχιακή αποτελείται από 3 μέρη. Στο πρώτο μέρος αναλύεται την έρευνα αγοράς. Ακολουθεί αναλυτικά ο ορισμός της έρευνας αγοράς και ο συσχετισμός της με την έρευνα μάρκετινγκ. Στην συνέχεια αναλύονται τόσο οι σκοποί της έρευνας αγοράς, όσο και οι τύποι. Η ανάλυση συνεχίζεται με τα στάδια και το ποιοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν το κόστος της έρευνας αγοράς καθώς και ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα πρωτογενή και δευτερογενή στοιχεία αφού είναι η βάση μιας σωστής έρευνας. Η ποσοτική, η ποιοτική όπως και η μεικτή έρευνα που ακολουθούν απεικονίζουν με σαφήνεια με ποιούς τρόπους μπορεί να γίνει η συλλογή των στοιχείων στην διαδικασία της έρευνας. Στο ερωτηματολόγιο, όπου είναι και πολύ σημαντικό στην συγκεκριμένη πτυχιακή γίνεται μια σημαντική περιληπτική ανάλυση τονίζοντας τα σημεία κλειδιά για ένα επιτυχημένο ερωτηματολόγιο. Επίσης η δειγματοληψία είναι ένα κεφάλαιο όπου μετά το ερωτηματολόγιο είχε μεγάλη βαρύτητα στην συγκεκριμένη πτυχιακή λόγω του θέματος που αναλάβαμε να σας παρουσιάσουμε και για αυτό το λόγο γίνεται αναφορά στα χαρακτηριστικά της, τη διαδικασία της τον σκοπό αλλά και τα στάδιά της. Στο τέλος του πρώτου μέρους της πτυχιακής μας, αναλύεται η Μεθοδολογία της έρευνας αγοράς μας όπου αναδείχνεται τόσο ο διοικητικός ρόλος της έρευνας μάρκετινγκ όσο και η τυπολογία της.
Στο δεύτερο μέρος της πτυχιακής μας, γίνεται αναφορά στην ιστορία του προγράμματος του SPSS που είναι το βασικό μας εργαλείο σε αυτήν την εργασία, όπως επίσης και στον λόγο χρησιμοποίησης του. Έπειτα παρουσιάζεται αναλυτικός οδηγός θέλοντας να εξηγήσουμε με απλό τρόπο αλλά και με βοηθητικές εικόνες ακόμα και άτομα που δεν έχουν χρησιμοποιήσει το spss με μία ανάγνωση του κεφαλαίου αυτού να μπορέσουν να καταλάβουν την λειτουργία του.
Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της πτυχιακής αυτής, κάνοντας πράξη μεγάλο μέρος της θεωρίας, δημιουργήσαμε ένα ερωτηματολόγιο το οποίο μοιράστηκε σε δείγμα 100 ατόμων με σκοπό να επεξεργαστούμε τις απόψεις των πολιτών σχετικά με την αντιμετώπιση της παρανομίας - εγκληματικότητας (π.χ. bullying, παιδική πορνογραφία, εκμετάλλευση ανηλίκων κ.α.) στον χώρο του διαδικτύου έχοντας σαν βάση σκέψης μια ιδέα που εμπνευστήκαμε και παρακάτω σας την αναλύουμε.
Έπειτα με την χρήση του προγράμματος SPSS αναλύουμε, παρουσιάζουμε και μελετούμε τα αποτελέσματα των απαντήσεων των ερωτηθέντων από δοθέντα ερωτηματολόγια και παρατηρούμε το κατά πόσο η ιδέα μας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της εγκληματικότητας του διαδικτύου έχει απήχηση σε αυτή τη μερίδα του πληθυσμού που δέχτηκαν να μας βοηθήσουν να κάνουμε αυτήν την πτυχιακή πραγματικότητα.