Επιτομή:
Εισαγωγή: Στη σύγχρονη κοινωνία το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων προσπαθώντας να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και στις ανάγκες της αγοράς προσπαθεί να αυξήσει τα κέρδη της χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές αγοραπωλησίας και μάρκετινγκ. Σε αυτές τις τεχνικές περιλαμβάνεται η αγοραπωλησία μέσα από το διαδίκτυο χωρίς την παρουσία φυσικών καταστημάτων και το ψηφιακό μάρκετινγκ. Αυτό σημαίνει ότι ο τομέας του εμπορίου φαίνεται να είναι επηρεασμένος από την τεχνολογική εξέλιξη. Οι τύποι του Ηλεκτρονικού Εμπορίου διακρίνονται σε Έμμεσο Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Άμεσο Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Οι συγκεκριμένοι τύποι αφορούν τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η αγοραπωλησία η οποία σχετίζεται με το προϊόν, τη διαδικασία και τη διανομή.
Σκοπός: Η παρούσα μελέτη προσδιορίζει την βιβλιογραφική ανασκόπηση και την ερευνητική συλλογή και επεξεργασία δεδομένων που αφορούν τη χρήση ηλεκτρονικών αγορών.
Μεθοδολογία: Για την υλοποίηση της έρευνας χρησιμοποιήθηκε δομημένο ερωτηματολόγιο το οποίο αναρτήθηκε σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την επαγωγική και περιγραφική ανάλυση των αποτελεσμάτων
Αποτελέσματα: Μέσα από την ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας παρατηρήθηκε ότι το μεγαλύτερο μέρος των ερωτηθέντων χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους ενώ παράλληλα όσον αφορά τη συχνότητα παρατηρείται ότι θα χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους από μια έως 3 φορές το χρόνο.
Όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το μεγαλύτερο μέρος του δείγματος απάντησε θετικά στο ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβάλλονται διαφημίσεις που τους ενδιαφέρουν ενώ συμφωνούν με το ότι οι επιχειρήσεις αξιοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για την προώθηση των προϊόντων τους.