Επιτομή:
Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία γίνεται στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των προπτυχιακώ σπουδών της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας , του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων , του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας . Στην εργασία αυτή γίνεται η μελέτη και η ενδελεχής ανάλυση της πορείας των ελληνικών αερομεταφορικών εταιρειών .
Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια απλή εισαγωγή στον κόσμο των αερομεταφορών και μια αναδρομή στην ιστορία της αερομεταφοράς .
Στο δεύτερο κεφάλαιο κάνουμε μια αναφορά και παράλληλα μια ιστορική αναδρομή στην ελληνική αεροπορική βιομηχανία , αναφέροντας τα ονόματα των ελληνικών αεροπρικών εταιρειών και μερικές χρήσιμες πληροφορίες για κάθε μια από αυτές .
Στο επόμενο κεφάλαιο γίνεται μια εκτενής ανάλυση των αεροπρικών αυτών εταιρειών . Ξεκινώντας την ανάλυση βρίσκουμε τους κωδικούς των αεροπορικών εταιρειών και μετά γίνεται με ενδελεχής καταγραφή των στοιχείων κάθε ελληνικής αεροπορικής εταιρείας . Επίσης σε αυτό το κεφάλαιο εκτός της καταγραφής των στοιχείων , γίνεται και αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων κάθε εταιρείας , ενώ προς το τέλος του κεφαλαίου υπάρχει και ανάλυση του στόλυ κάθε μιας από αυτές , συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό .
Το τέταρτο , εν σειρά , κεφάλαιο αναφέρεται στον ρόλο που παίζει η ασφάλεια στις σύγχρονες αερομεταφορές , παρουσιάζοντας και κάποια παραδείγματα ατυχημάτων προηγούμενων ετών .
Στο πέμπτο κεφάλαιο συναντάμε την ελληνική αεροπορική βιομηχανία , ενώ γίνεται αναφορά και στην συνεισφορά που είχαν στον εγχώριο τουρισμό . Επίσης στο κεφάλαιο αυτό γίνεται μια μικρή αναφορά και στην ευρωπαική αγορά , στην ανάκμψη του κρατικού αερολιμένα από την κρίση , στις εταιρείες χαμηλού κόστους και στην εξαγορά της Ολυμπιακής από την Aegean Airlines .
Στο τελευταίο κεφάλαιο της εργασίας πραγματεύονται οι έννοιες της οικονομικής κρίσης με τις αερομεταφορές και τις επιδράσεις που είχε αυτή στον χώρο των αερομεταφορών , ενώ επίσης γίνεται μια ανάλυση διαφορών ανάμεσα στις εταιρείες χαμηλού κόστους και σε εκείνες που προφέρουν πλήρεις υπηρεσίες