Επιτομή:
Εισαγωγή: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην τουριστική βιομηχανία. Οι καταναλωτές αλληλεπιδρούν με ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να ερευνήσουν ταξίδια, να λάβουν ενημερωμένες αποφάσεις για τα ταξίδια τους και να μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες από ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο, εστιατόριο ή αεροπορική εταιρεία. (Camilleri, 2018)
Σκοπός: Η διερεύνηση στάσεων και απόψεων τουριστών και ντόπιων γύρω από το τουριστικό προϊόν (ανάλογα την περίπτωση) στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτίας.
Μεθοδολογία: Για την δημιουργία της μελέτης χρησιμοποιήθηκε ερωτηματολόγιο με βάση τα πρότυπα ερευνών του sciencedirect. Δημιουργήθηκε ερωτηματολόγιο το οποίο αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ληφθούν οι απαντήσεις του δείγματος. Στη συνεχεία η στατιστική ανάλυση πραγματοποιήθηκε με το πρόγραμμα SPSS.
Συμπεράσματα: Η πλειοψηφία των τουριστών που πήραν μέρος στη μελέτη απάντησαν πως κατά τις διακοπές τους διαμένουν σε παραθαλάσσια περιοχή. Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους επισκέπτονται καταστήματα εστίασης. Η πλειοψηφία των τουριστών απάντησαν πως συγκρίνοντας τις φωτογραφίες των social media με την εμπειρία τους από ξενοδοχεία τους έμεινε θετική εικόνα. Ολο το δείγμα θα πρότεινε την ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτίας σε γνωστούς προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκεί τις διακοπές τους, ενώ την ίδια στιγμή σημαντικό είναι πως όλο το δείγμα έχει κοινοποιήσει φωτογραφίες ή βίντεο της περιοχής της Ναυπακτίας στα προσωπικά του social media, με αυτές κατά κύριο λόγο να λαμβάνουν από αρκετά έως πολύ καλά σχόλια.