Επιτομή:
Σκοπός της εργασίας αυτής είναι να κατανοήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την οικονομική κρίση στις επιχειρήσεις της Ελλάδας, ποιες ήταν οι επιπτώσεις της, και πώς κατάφεραν αρκετές από αυτές τις επιχειρήσεις να σχεδιάσουν και να τροποποιήσουν την αντιμετώπισή της κρίσης, ώστε να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που τους προέκυψαν λόγω αυτής.
Περιληπτικά , για αρχή αποδείχθηκε ότι η ελληνική οικονομία λόγω της έλλειψης ευελιξίας της νομισματικής πολιτικής της, φάνηκε αδύναμη έναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις της οικονομικής ύφεσης και αντίστοιχα, παρουσίασε αισθητή μείωση στην οικονομική της δραστηριότητα, σοβαρές επιπτώσεις όπως μείωση ρευστότητας, υψηλά επιτόκια δανεισμού, αύξηση ποσοστών ανεργίας, μείωση λαϊκής εμπιστοσύνης έναντι των τραπεζών και άλλα. Το ότι η ελληνική οικονομία κατέρρευσε με ραγδαίο βαθμό, αυτό βασίστηκε στην πετρελαϊκή κρίση, η οποία αργότερα και χειροτέρευσε.
Στη συνέχεια μετά από χρόνια, εμφανίζονται στην Ελληνική οικονομία προβλήματα, έχοντας το δεύτερο ετήσιο έλλειμμα κρατικού προϋπολογισμού, και δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνέχισε με το να προσπαθεί να καλύψει το δημόσιο έλλειμμα της στην παγκόσμια οικονομική κρίση . Παραδειγματικά διατέθηκαν αρκετά μεγάλο ποσό νομισμάτων για την άμεση στήριξη του συστήματος των τραπεζών και των εγγυήσεων, και το ιδιωτικό χρέος μετατράπηκε σε δημόσιο μέσω κάποιων αντιμετωπίσεων των παραγόντων. Εμφανίστηκαν δυσμενείς εξελίξεις, οι οποίες χαρακτήρισαν τον εκτροχιασμό των δημοσιονομικών μεγεθών στην Ελλάδα, το τραπεζικό σύστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, υπήρχαν υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, οι οποίες περιόρισαν την πρόσβαση των τραπεζών στη Διεθνή διατραπεζική αγορά, και το δημοσιονομικό έλλειμμα κατέληξε να είναι υπερδιπλάσιο του προβλεπόμενου, σύμφωνα με εκτιμήσεις.
Με περιεκτικά πακέτα οικονομικής στήριξης, και με τα μνημόνια τα οποία προκάλεσαν και αρκετές αντιδράσεις στον πληθυσμό της Ελλάδας, και με ένα τρίτο πακέτο οικονομικών μέτρων, επειδή ήρθαν οι αλλαγές και ο ελληνικός πληθυσμός επέζησε αρκετές διαταραχές, και κυρίως ανεργία σε μεγάλο ποσοστό αριθμού του πληθυσμού, μέσα από όλα αυτά, όμως, τα δυσμενή γεγονότα που συνέβησαν λόγω της κρίσης ο ελληνικός λαός έπρεπε να καταφέρει να επιβιώσει και να εξελίξει τον επιχειρηματικό τομέα, όσο ήταν δυνατόν εφικτό. Για να γίνει αυτό, μέσα από τις μεθόδους που δημιουργήθηκαν συντέλεσε θετικά, το ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να έχουν κοινά στοιχεία, κοινή πορεία, κοινά προβλήματα και κοινές ανάγκες πάνω από όλα. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει μία επιχείρηση. Τα πράγματα δηλαδή, στην Ελληνική επιχειρηματικότητα θα πρέπει να είναι αρκετά καλά, ο ρόλος του επιχειρηματία μέσα στην επιχείρηση φαίνεται ότι πρέπει να είναι σημαντικός, να υπάρχει μία υγιή σχέση ανάμεσα στον επιχειρηματία και τα στελέχη του και να εμφανίζονται ως αποτέλεσμα της τελικής ανάπτυξης και εξέλιξης της επιχείρησης νέοι μέθοδοι και τεχνικές που θα βοηθούν την επιχείρηση, όχι μόνο στο παρόν αλλά και στο μέλλον.